Crafting hakkında bilgiler ve 2 günlük yorumum

Anasayfa Forums Elder Scrolls Online Genel Crafting hakkında bilgiler ve 2 günlük yorumum

Bu başlıkta 4 voices , ve güncellenme detayları: Avatar of Sinan Sinan 1 ay, 2 hafta önce.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Yazar
    Gönderi
    Sinan
    Participant

Arkadaşlar bugün bütün gün crafting yaptım. Zahmetli bir iş çıktı. Çünkü çok ayrıntı var. Direk başlıyorum anlatmaya

6 farklı kategori var bunlar

- Alchemy

- Blacksmithing

- Clothing

- Enchanting

- Provisioning

- Woodworking

Alchemy:

Etrafda dolaşıp bitkileri topluyoruz. Bitki topladıkca ve potion bastıkca gelişiyor. Geliştikce bazı özellikler açılıyor ve bunları skill points ile alabiliyoruz.

Pot basmak için 2 tür bitki ve clean water gerekiyor. Clean water ı da yine etrafda dolaşırken sularda gördüğüm kabarcıklardan aldım ve bazen masalarda duran şişlerde işe yaradı.

Ancak her zaman potion oluşmuyor. Fos çıkma ihtimalide var.

Blacksmithing:

Blacksmithing ile balta kılıç tarzı silahlar ve heavy armor yapılabiliyor.

Etrafdaki ore leri topluyoruz. Lvl düşük olduğu için sadece iron ore vardı etrafta. Aynı şekilde toplantıkca ve item bastıkca gelişiyor. Ancak çok çok yavaş geldi bana.

Gerekli şeylerden bahsedeyim. Öncelikle ore leri topluyoruz. ingot basmak için 10 ore gerekli. Yani 10 tane iron ore den iron ingot basılıyor. Ancak 10 iron ore = 1 iron ingot değil. Bende genelde 7-8 tane iron ingot oluştu.

Sonra hangi ırk isek onun özel item i var. Ben bosmerim yani wood elf ve bana bone gerekli. Bunu ordaki npc satın aldım. Etrafta veya canavarlarda var mı bilmiyorum. Ancak fazla pahalı değil npc de.

item i enchantlı basabiliyoruz. Ancak bunun için özel taşlar gerekiyor. Bu taşlardan itemleri disenchant yaparak elde ettim. Tabii direk kullanamıyoruz önce bi searh yaptırmak ve öğrenmek gerekiyor. Bunu yapmaya fırsat olmadı

Kulladığımız ingot sayısını arttırarak item in gucunu ve lvl ı yükseltebiliriz. Yani 5 iron ingot ile ile 1 lvl itemi ise 9 iron ingot kullanarak 10 lvl yapabiliriz.

Clothing:

Light armor ve medium armor basılıyor.

Kestiğimiz mob lardan düşen deri tarzı şeyleri toplayarak gerekli itemler elde ediliyor. Yine 10 deriden gerekli item item basılıyor ve o kullanılıyor.

Enchanting:

Etrafda dolaşıp rune leri topluyoruz. 3 farklı tür rune var. Ve enchant yapmak için gerekli item e glyp demişler. 1 glyp yapmak için bu 3 tür rune den de 1 er tane gerekli. Kullanılan runelerin çeşidine göre oluşan glyp in farklı farklı özellikeri oluyor.

Yada elimizdeki glyp ı kırıp rune ye çevirebiliyoruz. Ancak yanlış fark etmediysem sadece 1 tane rune geliyor. Yani 3 farklı tip rune den 1 glyp yapıyoruz ama o glyp ı kırınca 1 tane rune oluşuyor. Artık hangisi gelmiş şans sanırım.

Elimizdeki glyp ı item basmak içinse. Basıcağımız item e sağ tıklayıp enchant diyoruz. Küçük bi pence açılıyor ve eğer elimzde glyp varsa onlar gözüküyor istediğimizi seçip basıyoruz. Her glyp her item e olmuyor. Weapon için ayrı takılar için ayrı. Armor için ayrı.

Provisioning:

Bunun üstünde fazla durmadım. Anladığım etraftaki kitap ve kağıtları okudukca gelişiyor.

Woodworking:

Bow staff ve shield basmak için.

Etraftan odun toplamak gerekli. Ve 10 odun ile gerekli item basılıyor.

Yorumum

- Sanırım en zor kasılan class ı seçmişim. nightblade archer.

- Bütün işçilekler aynı anda geliştirilemez. Hem yorar hemde hiçbirinde üst seviye olunmaz.

- Eğer üst seviye olmak istiyorsak mutla skill point harcamak gerekli. En basit olarak her işçilikte bir eye isimli skill var. Bu hangi işçilinkine verdiysek diyelimki blacksmithing için kullandık. 20 metre civarında eğer ore varsa fark etmemizi sağlıyor. Bunu kullanmaya fırsat olmadı. Bu gerçekten gerekli özellikle woodworking için. Çünkü etraftaki kütükler genelde yer ile aynı renk ve şekilde ve görülmesi çok zor geldi bana.

- Bastığımız itemleri upgrade edebiliyoruz. Tabii bunun için ayrı bir item gerekli. Ve ne kadar çok kullanırsak şans artıyor. Yani 1 tane kullanırsak %20 şans ile yükseliyor yoksa item yanıp yok oluyor.

- Enchanting herhangi bir item basan işçilik ile rahat gelişir. İtem basılır sonra enchant yapılır.

- Çantamızda mutlaka maymuncuk (lockpicking) olmalı. Etrafdaki kilitli sandıkları açıp güzel itemler bulabiliriz. Ve çok güzel yapmışlar anlatılmaz yapılır. Mutlaka bir kerede olsa kilitli sandık açmayı deneyin. Ancak lockpicking in ayrı bir perk ağacı yok yada ben fark etmedim. Gerçi sandıkların zorluk seviyeleri var.

- Potionları bir tuşa koyamadım. Çantayı açıp sağ tıklayıp use demek gerekli. Ancak combatta bu iş uzun.

- Anladığm kadarıyla beta da skill sıfırlama yok. Oyun çıkınca olucak deniyor. Ancak ücreti çok olucakmış.

- Binek en ucuzu 17k Tabii imperial aldıysak direk binekli başlıcaz oyuna. İmperial ön sipariş verenler atlarının üzerinde geziyor şuan

- Mutlaka takıda basılıyordur ancak ben göremedim.

- Fast travel pahalı ışınlayan taşa gidip onu kullanarak fast travel yapmak daha mantıklı. Yoksa haritayı açayım direk gideyim çok masraflı olur. Hem koşarken gathering yapılıp kazanç sağlanıyor.

- Henüz dungeon veya pvp yapmadım. Ancak pvp 10 lvl dan sonra başlıyor. Cyrodiil e 10 lvl olmadan gidemiyoruz. Nasıl gidiliyor bilmiyorum ama öğrenicem.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Resim video çekmedim çünkü yasak olduğunu okumuştum. Aklıma geldikçe yazarım.

Oyunu çok beğendiğimi eklemek isterim. En azından pve si güzel. Pvp si de fena olmaz. Belki şu imparotorluk biraz bozar ama olsun inş birgün imparator olabilirim

amanosa
    Participant

Keşfetmişsin çoğu özelliği özellikle de crafting olunca çok ilgimi çekti teşekkürler yazın için. Sanırım artık bitti beta 2 hafta sonra tekrardan açılır. Bu arada betada ön sipariş verenler at ile dolaşıyor demişsin bunların yaptıkları itemler goldlar atladığı leveller oyun başlarken sıfırlanıyor değil mi ?

Sinan
    Participant

Henüz kapanmadı server. Yarın diyenler var chatte. Evet betada olan betada kalcak. Herkes sıfırdan başlıcak. Yani ben öyle düşünüyorum. Olması gereken o.

Az önce ilk dungeon ı yaptım. Oyunun ilk dungeon ı ama hiçte kolay değildi. Hele ki healer yoksa hiç uğraşmamak gerek. Çanta kapasitemi 60 yapmıştım bugün. Crafting için. İyiki yapmışsım çünkü dungeon da item yağmuru var çantada yer kalmadı. Bitkileri pot ları atmam gerekti. Ona rağmen alamadığım itemler var.

Dungeon ın adı The Bannish Cells. Çok eğlenceliydi.

edit: Pot u tuşa koymayı keşfettim. Pot un üstünde Q ya basılı tutuyoruz ve ayarlıyoruz. Artık Q da pot var. Sanırım sadece Q ya konuluyor.

Sin
    Yönetici

Sinan eline sağlık bu bilgiler için, tek kelimeyle ‘mükemmel’. Aramızda craft oynamayı düşünen çok arkadaşımız var ve bence crafterlarımızı da organize etmeliyiz biran önce.

Organize çalışmaları adına forumda her craft dalına 1 grup liderinin seçilmesi ve bu zanaatı yapıcak arkadaşlarımızın bu lider ile birlikte çalışması ve kendini geliştirmesi. Forum konuları altına ‘Craft’ bölümü açıcam ve altına tüm craft türlerine ayrı alt kategoriler de açıcam. Bu sayede bu grupları o bölümlerde bilgilendirebilir ve gruplandırabiliriz.

@sinan yapmış olduğun paylaşım için teşekkür ederim ve beta testi ile ilgili bir konuda senden bir ricam oldu, lütfen özel mesajlarını kontrol et, bu başlık altında konuyu farklı bir yöne çekmek istemedim.

Sinan
    Participant

Edit :

Sanırım Provisioning i yanlış anlamışım. Beta tekrar açılınca veya oyun başlayınca netleşir.

Erinç
    Participant

Merhaba arkadaşlar ;

Sinan ellerine sağlık güzel derlemişsin. Bende konuya katkıda bulunmak isterim.

* Benim deneyimlediğim kadarı ile meslekler  hervest ( materyal toplama ) yolu ile artmıyor ya da ben hiç dikkat etmedim. Sadece craft yaparak artıyor.

* Her mesleğin kendine ait workbecth leri var. Menüler hemen hemen aynı. Sadece  Provisioning için bir worckbech yok , onun yerine oyun içinde bulduğunuz kamp ateşi yada şömine gibi yerlere yaklaştığınızda zaman zaman cooking fire ibaresi çıkıyor. Berlittiğin gibi kitap okuyarak değilde yemek ve içecek yaparak arttırabildiğiniz bir skill. Çokta önemli bir meslek. +42 max hp 35 dk için örneğin hiç fena bir değer değil hemde lvl 1 pro ile yapabileceğiniz bir şey bu.

* Bahsettiğin ırklara özel taşlar durumu sahiden epey sıkıntılı. Yine hemen her mesleğin craf menüsünde en altta trait ve style sekleri var. Stye sekleri işte ırklara özel görünüm kazandırmak itemlara. Bunuda bahsedildiği gibi özel taşlarla yapıyoruz. Ya item i parçalayarak yada npc den satın alarak sahip olabilirsiniz. Trait için berbat kısmı. İşte bahsi geçen item i artılı çıkarmak durumunu bu sağlıyor. Traitlerin kendi çinde farklı sınıfları var ve her bir trait için research yapmanız gerekiyor. researc edeceğiniz trait in bulunduğu bir item muhakkak çantanızda olmalı. Sonra research seklesine girerek ilgili seçeneği aktif ediyoruz. Bir seferde sadece bir trait research edeibilirsiniz. Research süresi inanılmaz uzun. Powered sınıfından bir trait researc etmek istedim 6 saat dedi ve beta bitti İleride ilgili mesleğe puan verirseniz aynı anda 2 adet research yapma şansınız olabilir. Unutmayın reseach için kullandığınız item patlayacaktır.

Craft ı tek kelime ile muhteşem. Oyunun oturmuş ve kusursuz tek sistemide o sanırım

Tek sorun oyunda herkezin tüm meslekleri kasabiliyor olması . Ticaret nası olur onu bilmem.

İmla hataları var ise affola iş araısnda yazdım. Sevgiler.

Sinan
    Participant

@Erinç

Gathering yaptıkça achievement kazanıyodum. Bunun gelişmesine katkısı var sandım.

Dediğin gibi o researh olayı sıkıcı. Bende de 6 saat yazmıştım ama unuttum tekrar bakmayı beta kapandı

Deneyemediğim birşey var aklıma takılan. Bonuslu item i bastıktan sonra acaba elimizdeki glyplar ile 2. bir bonus yapabiliyoruz muyuz. Bunu merakediyorum.

Ve daha çok çeşitlilik olsa daha güzel olurdu. Oyun sonuçta 30gb ve çok büyük bir içeriği var. Ancak bastığımız bow hep aynı görünüşte. Sadece gücünü arttırıyoruz. Belki yüksek seviyelerde değişiyordur. Bunu oyun başlamadan öğrenemicez.

* 15 lvl olmuş olan biri varsa. Acaba combat da iken gear değişiminin nasıl olduğunu anlatabilir mi ? Sadece silahlar değişiyor gibi geldi. Zırh değişmiyor.

* Ve oyuna wow daki gibi dual talent tarzı birşey gelmeli. Ben sanırım kararımı vermiş gibiyim Templar oynıcam. Melee dps veya healer olarak. Oyunda tek bir healer class var o da templar ama eğer dual talent olmazsa healer zor kasar. Çünkü bütün skill lar heal üzerine hiç düşmana zarar veren görmedim.

* Gerçi eline healing staff alan herkes heal yapabiliyor. Oyunun güzel kısmıda bu bence. Sınır yok. Bugün wow da biriyle duello yaparken. Karşındakinin herşeyini biliyorsun. Bütün skill ları ve neler yapabileceği belli. Ancak bu oyunda (heleki combatta eline birden healing staff alabilip kendine heallamaya başlayabilicekken) hiçbir şey belli değil.

* Eline healing staff almış bir nightblade ile dungeon yaptık. Ve wipe yemeden bitirebildik.

* Şuan beni heyecanlandıren en büyük şey imparatorluk ve imparator skill ağacı Çok merak ediyorum.

Erinç
    Participant

@Sinan

* Deneyemediğim birşey var aklıma takılan. Bonuslu item i bastıktan sonra acaba elimizdeki glyplar ile 2. bir bonus yapabiliyoruz muyuz. Bunu merakediyorum

Ehe walla aklıma bile gelmedi beni de meraka sevk ettin.

*Ve daha çok çeşitlilik olsa daha güzel olurdu. Oyun sonuçta 30gb ve çok büyük bir içeriği var. Ancak bastığımız bow hep aynı görünüşte. Sadece gücünü arttırıyoruz. Belki yüksek seviyelerde değişiyordur. Bunu oyun başlamadan öğrenemicez.

Yok cidden değiştiği bişeyin Drop item tasarımları falan farklıdır belki. Oyun 30 gb değilki 60 gb  Dediğin gibi eğer sürekli aynı görüntü olursa tüm weaponlar cidden rahatsız edici olur. Keza pvp de adama ip ucu verir.

* 15 lvl olmuş olan biri varsa. Acaba combat da iken gear değişiminin nasıl olduğunu anlatabilir mi ? Sadece silahlar değişiyor gibi geldi. Zırh değişmiyor.

Yok zırh değiştiremiyorsun. Keza değiştirmekte saçma olurdu diye düşünüyorum. Silah değişiyor ve onunla birlikte hot barında değişiyor.

* Gerçi eline healing staff alan herkes heal yapabiliyor. Oyunun güzel kısmıda bu bence. Sınır yok. Bugün wow da biriyle duello yaparken. Karşındakinin herşeyini biliyorsun. Bütün skill ları ve neler yapabileceği belli. Ancak bu oyunda (heleki combatta eline birden healing staff alabilip kendine heallamaya başlayabilicekken) hiçbir şey belli değil.

Şöyle demek lazım belkide lvl 12 15 dangeon unda heal atabiliyor. Sonrası pek öyle olmayacak gibi. Çünki bir ayrım çok bariz healing olayında. resto staf HoT mantığında çalışıyor tüm skilleri böyle. Tampler Restoring Light specti ise direk Burt heal ama deli megica yiyor. Benim karakterim Tampler / resto staff / cloth armor mesela . Kimse ölmesin istiyorum

Bu arada bu forumun guildi falan varmı ? Yoksa öyle bilgi paylaşımı içinmi kurulmuş ?

Sinan
    Participant

Ancak templar healer tek başına kasmakta çok zorlanıcak ve tabiiki dungeonların vazgeçilmezi olucak Zaten templar healer kasan biri için benim görüşüm ilk 10 lvl sırf magicka sonrasında da 3-4 magicka 1 healt vermesi gerekir. Tabii burda farkı enchlar ve buff lar vericek. Dediğin gibi bonuslar veren potlar çok faydalı olucak.

Benim gönlümde Heavy armor templar var ancak tank değilde dps yapmayı düşünüyorum. two handed ile. Ancak heal kısmından ilk skill e puan vermek zorundayız. Sanırım herkez böyle karışık oynar. 

Sanırım imperial olucam ancak imperial ların özel skill lerinin ne olduğunu bulamadım. Ona göre karar vericem.

Oyun çok az skill point veriyor. Ve lvl mantığını tam çözemedim. Mutlaka görev yapıcaz tamam ama en azından canavar kesmeninde exp vermesi gerekir. Yada hep beraber sky shard avına çıkarız artık

Yöneticinin @Sin guild kurma planı var. Bende organize olmayı çok istiyorum. Ve eğer guild lerde üye sınırı yoksa oynayan bütün türkleri tek bir çatı altında toplayıp. Farklı farklı takımlar kurarak organize birşekilde oynayabiliriz. Umarım gerçekleşir ve tamrielfoundry de yerimizi alırız.

Bu arada ticaret şu şekilde olucak. Anladığım kadarıyla satış işlerini guild store dan yapıcaz. Yani o guilde üye olanlar görüp alabilicek. Her oyuncu 5 guild e girebilicek. Ve bir guild e girdiğimizde bütün charlarımız o guild de olucak. Guild e char ismi ile değil acc id ile giriliyor.

Sanırım büyük bir crafting guild i kurulur.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

Bu başlığa cevap göndermek için giriş yapmış olmalısınız.