Öneri: Cumartesi Akşamı Toplantı

Anasayfa Forums Son Haberler / Duyurular Öneri: Cumartesi Akşamı Toplantı

Etiketler: Karakter seçimi.

Bu başlıkta 8 voices , ve güncellenme detayları: Avatar of CibriL CibriL 3 gün, 7 saat önce.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Yazar
    Gönderi

Ergün
    Participant

Öneri: Cumartesi Akşamı Toplantı

Saat: Opsiyonel, ama bence akşam saatleri olsun. 19:00 sonrası olabilir.

Platform: Opsiyonel. Skype ile her kafadan bir ses çıkabilir / kimin ne dediği anlaşılmayabilir. Forum iletişimi yavaş kalabilir. Ayrıca forum sayfası yeterince “gizli” değil Facebooktan grup kurabiliriz. Bence @sin ‘in her halükarda bir facebook grubu kurması yerinde olur.

Konuşulacaklar: Yarın ne yapıyoruz. Buildlerimiz nedir, bu konuda diğer arkadaşlarımızın yorumları nedir. Kafamıza takılan en ufak şeylerin bile cevaplanması. Crafting ekiplerinin kurulması…. vb vb.

Öneriye ne dersiniz?

Hüseyin
    Participant

Ben katılırım iyi de olacağını düşünüyorum. Eray o akşam işi olduğu için katılamayacağını söyledi ama ikimiz 7/24 birlikte oynayacağımız için birimizin katılması da yeterli olacaktır. Konuşulacaklara guildin aktif üye sayısına göre bi yönetim kadrosu oluşturulması eklenebilir diye düşünüyorum. 5-10 kişilik bi grup olursak çok gerek kalmaz ama daha kalabalık olursak bi noktadan sonra illa ki gerekecektir.

Eray
    Participant

Katılmayı çok isterdim ama malesef cumartesi akşamı gelemem. Ama cuma yapabilirsek gelebilirim. Ayrıca pazar hem seçim var hem de öğleden sonra saat 2 de oyun serverları açılıyor. Birşeyleri kararlaştırmak gerekiyor artık.

Ergün
    Participant

Cuma da olabilir, neden olmasın?

Sin
    Yönetici

Ctesi bende gelemem ama size dilediğiniz konuşma ortamını Team Speak 3 serverını açık bırakarak verebilirim. Hem anında mesajlaşma imkanınız olur hemde sesli olarak.

Karar verilmesi gereken en önemli 2 şey bence

• Quest grupları
    • Yetenekleri arttırma için yazdığım klavuzdaki gibi 2 şerli craft ekipleri kimler olacak

Ergün
    Participant

E sen de Cumartesi gelemiyorsan, Cuma yapalım o zaman?

Quest grupları diye birşey olacaksa, sayıyı 2 den fazla tutmamaya çalışın / çalışalım. Grup quest mantığı WoW daki gibi değil, daha kalabalık bir ekip sıkıntı yaşayabilir.

Örn: Sondan önceki betanın başında DC’de başlarken starter island ilk questinde NPC ile konuşurken 3′ümüzde farklı şık seçip 3 farklı queste gitmiştik. Eğer bunları önleyecek bir sistem olmadı ise 2 kişilik grup iyidir.

Craft ekipleri açısından lvl 15 olana kadar zamanımız var bence (tahminen pazartesi akşamı / salı akşamı) . Craftı partnerli leap-frog yapmak için iron ingotları / runları / juteleri / rawhideları / maple’ları bankada biriktiririz şimdilik. Daha önemlisi, crafterlara belli başlı önemli traitleri içeren itemları lonca içinde sağlamak / ulaştırmak ki research olayı başlasın. 2 traitli 3 itemli seti yapmak için toplam (6+12) *3 = 54 saatlik araştırma gerekiyor. Eğer 3 crafter, her biri 1 item tipindeki traitlere konsantre olursa 18 saat içinde set item kurmaya başlarız. (ki burada quest ödülü olarak nadir gelen, pauldron-belt gibi itemleri tercih etmeliyiz. yoksa questlerle gelen güzel ana armor / silahları kullanma sıkıntısı yaşarız)

Hüseyin
    Participant

Benin cuma aksami saat 10dan once katilmam zor, sinavim var aksam aksam. :)

Ergün
    Participant

E Cuma akşamı saat 10′dan sonra diyelim o zaman?

Ergün
    Participant

Ups, ben Cuma akşamı nöbetçiyim. Unuttum.

Sin
    Yönetici

:) bak buna çok güldüm işte Ergün!

Şimdi bazılarınız forum üzerinde mesaj atarken belki oyunun açılmasına çok az zaman kalmasından panikliyor belki de oyun düzenini pek anlamamasından dolayı küçük iğnelemeler yapıyor. Bu iğnelemeler düzen ve organizasyon çalışmaları üzerine. Sanılıyor ki halen organize olmadık bu yüzden diğer loncalar gibi çok süratli kuvvetlenemiyeceğiz ya da gelişemiyeceğiz. 

Benim bu sıralar tek düşüncem organizasyon, ama gel gelelim çoğumuz işi gücü olan, hatta bazılarımızın çocukları bile bulunmakta. Bu yüzden bu organizasyon fikirleri bir yere kadar ilerler, quest grupları oluşturmak, craft grupları oluşturmak o kadar basit ki, iki tane tablo atarım siteye, karakter buildlerinize göre sizi gruplarım ama gel gör ki belki de o grup asla aynı zamanda oyunda olmayabilir. Eh eğer durum öyle olacaksa ki inanın böyle olur, o zaman grupları sabitlemenin hiçbir anlamı olmaz. Bence gerek oyun içi Guild chat özelliğinden gerekse Team Speak 3 sunucumuz sayesinde hem o anlık sesli ya da yazılı chat yapabileceğiz. Ve bu gruplaşmaların o anlık yapılması bana daha mantıklı geliyor.

Betada tek başıma gezerken herhangi bir vasat npc yi kesmem en fazla 10 saniyemi aldı, durum böyle iken benim kestiğim yaratığı kesmeye çalışan 1 kişi daha olursa en fazla 1-2 kere o yaratığa hasar verebildi ki hal böyle iken grubu 4 kişi yaparsak, 3 ve 4 üncü kişiler bu kesim işlemlerinden hiçbir XP alamıyacaklar.  Ben Ergün`e kesinlikle katılıyorum, gruplar 2 kişi olmalı, bir yakın temas savaşçı ve bir uzak mesafe büyücü/okçu. Bu sayede iki karakter de farklı yeteneklerden tecrübe kazanabilir, uzaktan arkadaşını healleyebilir vs vs. Bu yüzden ikili grupların olması çok mantıklı.

Ayrıca bildiğiniz gibi İmperial versiyonu alanların Ring of Mara ile evlenme imkanları ve bu yüzük sayesinde evlendikleri kişi ile yaptıkları görevlerden ekstra tecrübe kazanmaları durumu da var. Bu yüzden uzun zaman önce sizlere oyuna ne zaman gireceksiniz sorusunu sormamın sebebi de oyuna aynı saat dilimleri içerisinde giren oyuncuların evlenmeleri ve gruplaşmaları idi.

Craft skilleri içinse malzemelerin stoklanması ve başka birininde malzemeleri stokladığı ve hazır olduğu bir anda aynı zamanda kasılarak daha çok tecrübe kazanılması bence çok mantıklı.

Eray
    Participant

Ben cumartesi hariç her gün müsaitim. Perşembe bile yapabiliriz sorun olmaz benim için.

Bir diğer konu ise 2′li gruplar halinde gezme olayı. Hüseyin ile zaten birlikte oynayacağız eğer 3,4 kişi olsaydı alırdık yanımıza oyunu az araştırmış, oynamamış veya mmo tecrübesi fazla olmayan kişileri yardımcı olabilirdik. Buna ek olarak aynı anda iki karakter kasmayı düşünüyorum. Birisi hüseyinle beraber oynadığımız zamanlarda kasacağım Sorcerer Dest/Rest High Elf, bir diğeri tek başıma kasacağım NB Bow/Dual Khajiit.Late game’e kadar pvp ve dungeon da ikisini de iyi seviyeye getirebilirim gibi geliyor.

Sin
    Yönetici

Kaptın Hüseyin`i :) hadi bakalım!

Eray
    Participant

Hüseyin
    Participant

Kendimi kirlenmis hissediyorum!

platanus
    Participant

merhaba ben çınar aranıza yeni katıldım  ben ve benim gibi imperial version alanların 2li gruplarını önceden ayarlarsak belki güzel olabilir :)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)

Bu başlığa cevap göndermek için giriş yapmış olmalısınız.