Tüm EsoTR ve Anatolia ekibine selam

Anasayfa Forums Elder Scrolls Online Türkiye Tanışma Platformu Tüm EsoTR ve Anatolia ekibine selam

Bu başlıkta 6 voices , ve güncellenme detayları:  Hüseyin 3 gün, 1 saat önce.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Yazar
    Gönderi

Ergün
    Participant

Hoşbulduk.

Ben Ergün. Tabii erken erişim’in başlamasına 10 günden az süre kalınca, artık birbirimizi arar olduk :)  Ben de sizleri bu şekilde buldum.

ESO’yu önceki açık betalardan beri eşimle birlikte oynuyoruz ve oldukça keyif alıyoruz. Hal böyle olunca ikimiz için de imperial digital preorder verdik ve heyecanlı bekleyişe başladık.

Kendim(iz)den bahsedersek, 30′lu yaşlardayız. İkimiz de uzman cerrahlarız (ben üroloji, eşim çocuk cerrahisi uzmanıyız). Günlük en az 4 saat olmak üzere  (eşimin şartları biraz daha ağır, ama ben haftaiçi bazı günler ve haftasonu 16 saatlik süreleri zorlamak istiyorum :) ) elimizden geldiğince oyunda aktif olmak istiyoruz.

Biz de oyuna beta’da lvl 20+ karakterlerimizi bıraktığımız Daggerfall Covenant’tan tekrar başlayacağız. Tarih boyunca birbirinin gözünü oymuş ve en ufak çatırtıda dağılacak Ebonheart ırklarına ve kendilerini en üstün ırk olarak gören züppe Altmerlere, insan yiyen Bosmerlere bakarsak en mantıklı seçim zaten DC olarak görünüyor :) Ben Redguard DK tank ve eşim ise Breton Templar healer olarak başlayacağız. Crafting profession olarak ise ben smithing/enchanting, eşim clothing/woodworking ile uğraşmayı planlıyoruz.

Genel olarak öncelikle PvE dungeon içeriği ile ilgilensek de, “zerg” halinde olmayan, belirli insanların belirli gruplarda bir amaca ulaşmak için organize şekilde farklı görevleri başardığı bir organizasyon bulursak, PvP’de de sıklıkla zaman geçirmeyi planlıyoruz.

Bizden şimdilik bu kadar. Benim Anatolia klan açısından, Sin veya Dede’ye bir sorum olacak. Mevcut klan yapısında klanların “tek” bir kişiye ait olduğunu göz önünde bulundurduğum için, bu soruyu sormak ihtiyacı hissettim. Klan kurucusu ve sahibi olarak, lütfen kendinizi ve klanınızın vizyonunu biraz daha yakından tanıtabilir / anlatabilir misiniz?

Teşekkürler

30 Mart 14:00′da, Tamriel’de buluşmak dileklerimle.

can
    Participant

Çok güzel bir yazıydı.Bizde öğrenci işi yapıp norma olanı alabildik.Bizde sizin gibi 2 kişiyiz.Bizde Daggerfall olmayı planlıyoruz.Umarım ileri ki seviyelerde ticaretimizi geliştiririz :) Başarılar.

Sin
    Yönetici

Ergün merhaba, sizler gibi bir yerlere gelmiş, geçmişte birçok MMO larda oynamış ve bu oyunlar sayesinde birçok güzel arkadaş edinmiş biriyim. Siteyi açmamın, loncayı kurmamın, işlerime ve bu sıralar inanılmaz yoğun olan sosyal hayatıma rağmen çevirilerle, videolarla sizlere bilgi aktarmaya uğraşmamın tek bir amacı var! Çok başarılı olacağına inandığım bir oyunu birlikte oynamak ve oynarken de seviyeli ve güzel bir ortam kurmak.

En başından beri elimden geldiğince demokratik olmaya ve herkezin fikrini alarak bazı önemli olan konularda karar vermeye çalıştım. Lonca ismi, loncanın hangi grubun parçası olacağına karar verilmesi (ki seninle diğer paktlar hakkında kesinlikle hemfikirim hikaye açısından), hatta arkadaşların bana emri vaki yaparak lonca sorumlusu yapmaları bile benim kararım değildi ki önceki mesajlarımda görebilirsiniz. Bilgisi en çok olan ve diğerleri ile bu bilgileri paylaşmayı düşünen herhangi bir üyemize seve seve bu sorumluluğu verebilirdik ama malesef taşın altına kimse elini koymak istemedi.  Neyse olan oldu, şu an geldiğimiz yer bence gayet güzel ve gayet seviyeli bir gruba sahibiz. Her ne kadar birlikte test süresinde vakit geçirememiş olsak da bunun bizi durduracağını düşünmüyorum.

Lonca vizyonu konusunda şunu söyleyebilirim, sayılan ve sevilen başarılı bir lonca olmamızı istiyorum. Başlangıç olarak kimseye herhangi bir rütbe vermek istemiyorum ve oyunu hepbirlikte başlamamızı ve zamanla bu rütbelerin sahiplerini bulmalarını istiyorum. Loncanın parçası olmak için bir tek şartım var o da diğer lonca üyelerine saygılı ve seviyeli olunması, bunun dışında diğerlerine eşya verimi, altın verimi gibi şartlar asla olmayacak. Dileyen dilediğine yardım edecek. Bunun dışında, eğer lonca sorumlusu olmam bana herhangi bir avantaj getirirse (ekstra para, eşya) bunlarıda sizlerle seve seve paylaşırım.

Sizlerinde craft yeteneklerini paylaşmanız gibi diğer arkadaşlarımızın da kullanacağı yeteneklerle ilgili eşyaları kendilerine ayırmasını ve kullanmadıklarını dilerlerse diğer lonca mensupları ile paylaşmalarını sadece rica edebilirim.

Bunun dışında gerek Bethesda yönetimi gerekse Tamriel Foundry yönetimi ile temasdayım ve kendilerinin sempati ve manevi desteklerini EsoTR/Anatolia olarak almış durumdayız. Yani zaman el verdikçe oyun dışında da lonca ile ilgili aktif olmaya çalışmaktayım.

Herşeyi tek başıma yapmama ya da her alınan kararın doğru olmasına elbette imkan yok. Bu yüzden eğer sizlerin farklı bir vizyonu var ise, ya da şunu yapsak süper olur diyorsanız lütfen ayrı bir konu açın foruma ve onları konuşalım. Çoğunluğun beğenisini alan her şeye varım!

Ayrıca oyuna bu kadar zaman harcamayı planlayan bir çılgın cerrah olduğunu da belirtmeliyim :)

can
    Participant

Sin hocam ts3 ayarlayaksınız değil mi ? Diğer arkadaşımda sizlerle tanışmayı çok istiyor bi açılsada oyun arıtık.

Ergün
    Participant

Sin bey,

Öncelikle güzel cevabınız için teşekkür ederim. Benim için çok faydalı bir ön bilgilendirme oldu.

Açıkyürekli ve açık görüşlü yaklaşımınızı, size yazdığım mesaja benim kadar emek harcayarak verdiğiniz yanıtı keyifle okudum.

Eşim ile birlikte tamrielfoundry’den Anatolia Loncasına başvurduk.

“Bu yüzden eğer sizlerin farklı bir vizyonu var ise, ya da şunu yapsak süper olur diyorsanız lütfen ayrı bir konu açın foruma ve onları konuşalım. Çoğunluğun beğenisini alan her şeye varım!”

Bu sözünüz doğrultusunda, lonca görüşü / yapılacaklar açısından fikirlerimi diğer üyelerin fikirlerine yeni bir başlıkta açacağım.

Teşekkürler

NoFailure
    Participant

sin bende basvurdum tamrielde bende imprerial editon aldım 24 yasındayım özel sektörde çalsıyorum  wow gw 2 bir cok mmo da oynadım elder de bisiler yapıcaz bende büyük ihtimalle dragon knigt oynucam ama ben birazda atacker tarzını oynucam tabi size ne lazımsa onuda açabilirim saygılar

Sin
    Yönetici

Ellerinize sağlık arkadaşlar, bu arada belirtmeliyim ki şu an guilde Tamrielde kayıtlı 20 kişi oldu.

Her ne kadar betada çok zaman harcamış olsamda oyunun her geçen gün daha da derin olduğunu ve ne kadar az bilgim olduğunu düşünüyor ve araştırmalarımı derinleştiriyorum. Elimden geldiğince hem kendime hemde sizlere faydalı bilgiler bulmaya çalışıyorum, sizlerde bu konuda birbirimize yardımcı olursanız sevinirim.

Ergün
    Participant

Özellikle erken erişim ile başlayacakların hazırlanmak için sadece 1 haftası kaldığını hatırlatırım :)

Öncelikle daha önce beta tecrübesi olmayan arkadaşlarım, ellerinden geldiğince soru sorsunlar, elimizden geldiğince cevaplamaya çalışalım.

Yaratmayı planladığınız karakterleri, http://www.esohead.com/calculator/skills#c9Mz9c8 linkinde oluşturup sonra URL’sini burada paylaşarak yoruma açabilirsiniz.

Eğer henüz karar vermediyseniz, diğer MMO’larda oynadığınız sınıf/class’ları örnek verirseniz, öneride bulunmaya çalışırım. İlk MMO tecrübeniz ESO olacaksa, o zaman neleri ne şekilde yapmak istediğinizi anlatırsanız, onun üzerinden de gidebiliriz.

Buildiniz veya yazacağınız şey özel ise ve guild üyesi olmayanların görmesini istemiyorsanız, tamrielfoundry’deki guild içi aktivite kısmını kullanabilirsiniz. Link: http://tamrielfoundry.com/groups/anatolia-1690027545/activity/

Bu arada, Sin, bu kayıtlı 20 üyenin neler yapacağının (race/class/role/crafting) sende bir listesi var mı? Eğer yok ise, okuyan üyelerimizden ricam, kararını vermiş olan herkes tamrielfoundry’de profilini güncelleyebilir mi?

Guildin üye profili olarak ne eksiğinin, neye ihtiyacının olduğunu görmek, eminim bu aşamada kararsız kalan arkadaşlara da yardımcı olacaktır.

Sent from Coldharbour using Prophet v2

Deniz Gürer
    Participant

Herkese merhaba,

Ergün uzun uzun bahsetmiş ikimizden de, ben TES evrenine 3-4 yıl önce oblivion ve ardından 2 yıl önce Skyrim’le dahil oldum. Birçok farklı rpg oynamış olsam da TES’in bendeki büyüsünün yerini hiçbirisi alamadı açıkçası.

Melee karakter oynamak konusunda hiçbir zaman çok başarılı olamadım. WoW oynadığım dönemlerde range-DPS oynamıştım ama ESO’nun beta haftasonları ilk kez denediğim pure healer ın verdiği keyfi hiçbir özellik vermemişti. Bi nevi kendimi buldum diyebilirim.. :) Florence Nightingale mişim de haberim yokmuş meğersem.. :)

Ergün’e ek olarak değinmek istediğim bir nokta var; ben oynadığım sürelerde nerdeyse her zaman Ergün’le aynı masada yanyana 2 bilgisayarla oynuyor olacağım. Bir kadın olarak tabi ki “çenem elimden hızlı” olduğundan oyun içinde genellikle team chat’lerde Ergün ikimizin adına yazıyor olacak. Yani demem o ki teamchat’i Ergün, teamspeak’i ben yapıcam. Yaaani gençler diyorum, birlikte oynadığımız PvE ya da PvP’lerde diyorum, sesi ayarlanabilir kulaklıklarınız olsun diyorum… Bilmem anlatabiliyo muyum?…

Crafting sürecinde terzi, odunculuk ve aşçılık yetenekleri üzerine çalışmayı planlıyorum.  (İlgili konularda başlık açılmamış, sanırım beni bekliyorsunuz.. )

Şimdiden hepinizle tanışmış olmaktan çok mutluyum, oyunda birlikte çok keyifli anlar yaşayacağımıza eminim ama en önemlisi burada gün geçtikçe artan sayıda hemcinslerimi de görmek çooook isterim.. Mesaj alındı mı beyler? Hanımdan izin almak yok; hanımınızı da alın gelin hele şöyle.. Araba yarışı ya da futbol değil bu, kek  börek bile var. (bkz:provisioning)

Ergün
    Participant

Tamrielfoundry’den şok haber! Bugün, Fungal Grotto’da 2 dps, healer dırdırı yüzünden mala bağladı! 

DPS oyuncuları ile yaptığımız görüşmede, healerlerinin sürekli teamspeakten, “hepsini üstüme face-pull ettiniz“, “çok damage yiyorsunuz“, “çok uzaktasınız, acık yaklaşın da heal basayım” sözlerini sarfettiğini, bunlara rağmen moblara saldırmaya devam edebildiklerini ancak “bakın bu mob cold damage vuruyor, üzerinize kalın bi armor giyin, üşütürsünüz” uyarısını duyduklarında kayışı koparıp goblin king’e uzattıklarını belirttiler.
    ZOS halkla ilişkiler danışmanı Ms. Stephanie konu ile ilgili açıklama yapmazken, DPS oyuncuları “abi oyun bundan sonra reverse P2P olsun, ayda bethesda bize 12$ ödesin, ancak bu şartlarda oynamaya devam edebiliriz” dediler.

Hüseyin
    Participant

Yaaani gençler diyorum, birlikte oynadığımız PvE ya da PvP’lerde diyorum, sesi ayarlanabilir kulaklıklarınız olsun diyorum… Bilmem anlatabiliyo muyum?…

Bu kısma kahkaha attığımı

burada gün geçtikçe artan sayıda hemcinslerimi de görmek çooook isterim.. Mesaj alındı mı beyler? 

Bu kısma da ah keşke dediğimi belirtmek isterim.

Ergün
    Participant

Deniz şaka yapıyor aslında :) Kendisi ekibi hiç yıpratmaz, hatta kendisi daha çok yıpranır. Ya öyle ki hiç tanımadığımız ABD’lilerle betada dungeon yapıyoruz, biri ölünce kendisi ölmüş gibi üzülüyor. Direkt suçu kendinde arıyor “heal mı edemedik acaba çocuğu” diye :)

Hatta bi ara çok uzaktaki birine healing springs açmak için benim tankladığım mobların arasına girdi, healı bastı>öldü.

Yazık yaaa…. :)

Hüseyin
    Participant

Empati kuran healer iyidir. Tabi bir de şu var:

Mmorpg-101 : always blame the healer.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

Bu başlığa cevap göndermek için giriş yapmış olmalısınız.